La Sibiu – proprietăţi puţine, preţuri mari.

Toţi cei aflaţi în căutarea unei locuinţe ar putea ajunge destul de repede la concluzia că, la Sibiu, oferta în materie de imobiliare este destul de limitată. Indiferent că vorbim aici despre garsoniere, apartamente, case simple, case înşiruite sau duplexuri. La câteva luni bune de la începutul anului, sibienii care vor să–şi achiziţioneze o locuinţă la un preţ bun în oraş, se pot găsi în situaţia de a accepta să plătească un preţ mai mare pentru o proprietate, tocmai din cauza ofertei limitate.

“Mulţi oameni şi-au retras de la vânzare proprietăţile din cauză că nu au obţinut preţul dorit”, susine analistul imobiliar Bogdan Gicu, subliniind faptul că oferta relativ redusă face să crească preţurile proprietăţilor rămase pe piaţă. Potrivit analistului imobiliar, se poate spune că Sibiul se află într-o oarecare criză imobiliară, cele mai căutate la ora actuală fiind garsonierele şi apartamentele de două camere, acestea vânzându-se de fapt ca pâinea caldă. Mai mult decât atât, la oferta săracă se adaugă şi investiţiile (la fel de reduse) din ultimii doi ani, ale dezvoltatorilor imobiliari. “Proiectele imobiliare noi sunt foarte puţine. Nu s-au obţinut avize de construcţie sau dezvoltatorii imobiliari nu au avut curajul să investească”, a mai precizat Bogdan Gicu, arătând că în oraş vorbim de foarte puţine proiecte ale dezvoltatorilor, la toate categoriile de construcţii.
Mai bine pe lângă oraş
Chiar dacă Sibiul nu stă pe roze, nu acelaşi lucru se poate spune despre proprietăţile din preajma oraşului, o ofertă destul de bună şi ca preţ, putându-se întâlni în Şelimbăr, Calea Cisnădiei, Şura Mare şi Şura Mică.
Tot la capitolul “convena­bile” se încadrează şi terenurile care la ora actuală se găsesc în număr mare. “Sunt foarte multe terenuri scoase la vânzare, ceea ce a dus la scăderea preţurilor. În acest moment pot fi cumpărate terenuri la Şelimbăr, la 30, 40 de euro pe metrul pătrat”, spune Bogdan Gicu, adăugând că dacă ar fi să facem o comparaţie între programul Prima Casă şi Casa Nouă, cel mai avantajos pentru piaţa imobiliară se dovedeşte a fi Prima Casă.

Situaţie neclară

Dacă suntem curioşi cum va arăta piaţa imobiliară pe perioada verii, iată că nu prea avem cum să aflăm ce se va întâmpla. Cadrul legislativ incert din România face aproape imposibilă stabilirea unui pronostic pentru următoarele luni în plan imobiliar, mai crede analistul imobiliar, care consideră că: “Pe segmentul imobiliar, în următorii doi ani totul depinde de măsurile politice şi economice pe care le va lua Guvernul. Atâta timp cât situaţia este neclară şi se schimbă de la o lună la alta, nu se pot face pronosticuri. Toată lumea aşteaptă măsuri clare, mai precise”..
Sursa:Tribuna.

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *